Dintotdeauna mi-am dorit sa ajung in Roma



Cu un mix cuceritor de antichitate si modernism, orasul etern al Italiei, Roma, are un farmec aparte. Incarcata de istorie si cu strazile vibrante, aceasta capitala este una dintre cele mai inspirate alegeri pentru un city break.

De ce Roma?
Cu nenumaratele baruri si restaurante suprapuse pe istoria romana de 2.500 de ani, Roma ofera o delectare culturala incomparabila. Sunt indeajuns de multe lucruri de vazut si de explorat pentru care ti-ar trebui ani, pe langa unele dintre cele mai populare, cum ar fi Colosseum, Panteonul sau Fontana di Trevi.
8 lucruri de facut in Roma
1.     Orasul Vatican
Vaticanul este cele mai mic stat independent international, o enclava inconjurata de zidurile Romei, fiind locuit de 842 de oameni, iar aici se gasesc, printre altele, Capela Sixtina si Bazilica Sf. Petru din Roma.
2.     Muzeul Vatican
Una dintre cele mai importante relicve ale lumii – Capela Sixtina, de exemplu - este localizata in interiorul muzeului Vatican.
3.     Forumul Roman
Aici este locul potrivit daca vrei sa vezi ruinele Romane. Forumul Roman a fost candva o piata si este inconjurat de ramasitele cladirilor guvernamentale antice.
4.     Colosseum
Acest faimos amfiteatru are o arhitectura incredibila, care dateaza din anul 72 d.Hr.  Puteau incapea in el pana la 50.000  de oameni care sa urmareasca luptele cu gladiatori, executarile publice sau alte forme de divertisment din acea vreme. Aceasta structura din piatra si beton, a fost cel mai mare amfiteatru din Imperiul Roman si este considerata una dintre cele mai mari capodopere arhitecturale.
5.     Dealul Palatine
Reprezinta unul dintre cele sapte dealuri ale Romei, strans legat de mitologia Romana, aici se presupune ca un lup a gasit gemenii Romulus si Remus si i-a ingrijit pana cand un cioban i-a salvat. Conform legendei, aceasta colina faimoasa este locul unde s-a format Roma, iar astazi au ramas doar ruine, dar in timpul imperiului, acesata zona era acoperita complet cu palate imense.
6.     Basilica Sf. Petru
Una dintre binele cunoscute atractii turistice ale Romei, este si centru lumii catolice. Uimitoarea Bazilica a fost construita pe locul unde Petru, apostolul considerat si primul Papa, a fost inmormantat.
7.     Fontana di Trevi
Fantana baroca, renumita in toata lumea, reprezinta sculptura mitologica a lui Neptun, zeulul marii, flancat de doi tritoni. Locatia fantanii Trevi marcheaza capatul vechiului apeduct Aqua Virgo si este numit astfel datorita pozitiei sale la intersectia a trei drumuri.
8.     Galeria Borghese
Galeria de arta a fost construita pentru a fi casa de petrecere a cardinalului Sciopione Borghese în secolul al XVII-lea. Nepot al Papei Paul al V-lea, cardinalul a fost si patronul artelor. Galeria gazduieste astazi numeroase piese de tablouri, sculpturi si alte antichitati din colectia sa.
Pentru a te bucura de toate acestea locuri spectaculoase, vezi ofertele la city break in Roma pe fabrica de vacante. Aici beneficiezi de cele mai bune preturi si de cele mai bune conditii pentru a scapa cateva zile de stresul cotidian.


Comentarii

Postări populare